Prosper idővonal - Cégünk története


Cégalapítás

1991. május 5.

A Prosper Szoftverház Kft. jogelődjét (a Prosper Szoftverház Bt-t) 1991. tavaszán magyar mérnökök és programtervező matematikusok alapították.

A cél a minőségi szoftverek alkotása volt, amely az eltelt több mint negyed évszázad alatt sem változott. A cég magyar magánszemélyek tulajdonában van.

1992. tavasz

Az első külföldi szoftverfejlesztési megbízás

Az ügyfél a Black Ice Inc., N.Y. USA, a feladat grafikus állománykezelő (TGA) programcsomag készítése színes faxot kezelő szoftverhez

1995. szeptember

Bill Gates elismerése a Prospernek

Bill Gates a Microsoft alapítója és fő tulajdonosa első magyarországi látogatása során saját kezűleg adta át a Prospernek a legjobb magyarországi vidéki viszonteladónak járó plakettet (a képen Bill Gates a Prosper akkori technológiai vezetőjével, Görög Istvánnal látható).

1997-től

Együttműködés az Audi Hungaria Motor Kft-vel

Az Audi működésének teljes körű lefedésére a Prosper 16 egyedi szoftverrendszert / alkalmazást készített a termelés, a logisztika, a HR és pénzügy területeken.

Audi
2002. január

Elkészült a SEIK vállalairányítási rendszer, amely a kereskedelmi reálfolyamatokat teljes körűen támogatja. Moduljai: beszerzés, raktárgazdálkodás, értékesítés, marketing, szállítás, pénzügy, kontrolling, termékmenedzsment, visszáruzás, iktatás. A rendszer testre szabását a már racionalizált cégműködéshez igazítottuk.

A rendszer bevezetését követően a raktárhiány a korábbi hiány 2%-ára (!) csökkent a rendszerezettebb gazdálkodásnak köszönhetően. A leltározásra fordított idő ötödére csökkent. A beszerzések tervezhetősége folytán a készletgazdálkodás lényegesen hatékonyabbá vált.

A Prosper szakmai megközelítéséhez hűen a SEIK rendszer is úgy készült, hogy a fejlesztést megelőzte az üzleti folyamatok felmérése, a stratégiához igazítása, a szervezetrendszer átalakítása.
A rendszer testre szabása a már racionalizált cégműködéshez igazodott.

2003. december

Cégforma átalakítása

A számviteli szabályoknak és egyéb jogi előírásoknak való megfelelés miatt a cég átalakul Kft-vé. Az új cég, a Prosper Szoftverház Kft., a korábbi Prosper Szoftverház Bt. teljeskörű jogutódjaként folytatja tevékenységét.

2004-től folyamatosan

Technológiai fejlesztések

Platformfüggetlenség

Microsoft # Linux # VMware # SQL # JAVA # JavaScript # Node.js # EDI # PHP / Bootstrap # WordPress, Prestashop, Grunt, Composer, SASS valamint több vékony- és vastagkliens keretrendszer # Android # iOs

2008-tól napjainkig - folyamatos fejlesztéssel és karbantartással

Vállalatcsoport szintű ERP

Megkezdődik az első, általunk fejlesztett, nemzetközi szinten működő vállalatirányítási rendszer üzemi használata (2008).
A magyar anyavállalati rendszer mellett az egyes országok saját ERP-vel rendelkeznek, amelyek funkcionalitása az anyavállalathoz hasonlóan teljes körűek, de a kereskedelmi vállalatcsoport működtetését összevontan segítik. A folyamatok összhangolása elsősorban a beszerzések és a raktározás hatékonyságát növeli, míg kiemelkedően támogatja az értékesítés országonkénti eltéréseit is.

2019. október

Legmodernebb technológiák bevezetése

Több éves kutatási-fejlesztési munka eredményeképpen összeállt legújabb technológiai alapokra épülő fejlesztési keretrendszerünk. A rendszer megteremti az alapokat ahhoz, hogy különböző processzorarchitektúrával vagy operációs rendszerrel rendelkező eszközök együttműködjenek egymással.

Prosper technology

Hatékony support

Több mint 5000 feldolgozott és lezárt jegy a Prosper ügykezelő rendszerében

Raktárhatékonyság

Raktárhatékonyság

Nagyfokú rendszerezettség, hatékony termékelhelyezés, gyors komissiózás, digitalizált megoldások (put-by-light, sort-by-light), legmodernebb szoftvertechnológia

Minőségi szoftverek

Minőségi szoftverek

Üzleti folyamatokra optimalizált szoftverek, logisztikai megoldások, hibrid technológiájú rendszerek, egyedi webalkalmazások, mobilapplikációk

Energetics

Energetikai tanácsadás

Energetikai nyilvántartó rendszer, energiafelhasználás optimalizálása, szoftveres analízise

Infrastruktúra

Infrastruktúra

Szerverek virtualizálása, felügyelete, hardver- és szoftverbeszerzés, tanácsadás, rendszergazdai tevékenység

X